Druiven in de Provence

Druivensoorten in de Provence

  • Rolle – (Vermentino) citrus, peer, exotisch fruit, fris
  • Viognier – honing, karaktervol
  • Ugni – eigenwijze druif en toch in assemblages
  • Clairette – pittige, soepele wijnen, aangename geur
  • Sémillon – vette witte wijnen, zoete dessertwijnen
  • Grenache – rood fruit, later kruidig, geeft volheid-kracht
  • Syrah – vanille, rood fruit, tannine, krachtige, kleurrijke wijnen
  • Carignan – rode vruchten, pruimen, alcohol, in assemblages
  • Cabernet Sauvignon – zwarte bes, groene peper, tannine
  • Cinsaultvoor rosé, in assemblages
  • Mourvèdre – violet en braam, later kruidig,sterke tannine
  • Tibouren – ideaal voor rosé

De rosé is geen mengsel van rode en witte wijn maar wordt op een speciale manier bereid uit de druiven voor rode wijn.

Welke druif is dit ?

En deze ??